П`ятниця
29.03.2024, 10:53
ОСВІТА УКРАЇНИ
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Нові технології навчання. Проект фонду «Людина Майбутнього» - Форум Регистрация Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Роботи юнкорів журналу "Стіна" » Нові технології навчання. Проект фонду «Людина Майбутнього» » Нові технології навчання. Проект фонду «Людина Майбутнього»
Нові технології навчання. Проект фонду «Людина Майбутнього»
NataliДата: Середа, 17.02.2010, 23:32 | Повідомлення # 1
руководитель школы
Група: Администраторы
Повідомлень: 34
Репутація: 6
Статус: Offline
З року в рік держава намагається витягнути з критичного становища освітню систему країни. Зробивши великий та серйозний крок в розвитку освіти, ввівши зовнішнє незалежне оцінювання, держава зменшила корупцію, підвищила об’єктивність оцінення знань, але створила деякий хаос та нестабільність. Проекспериментувати над системою освіти, також вирішив і фонд Вакарчука молодшого «Людина Майбутнього». Фонд «Людина Майбутнього» з ініціював проект під назвою «Освіта Країною» метою якого є академічна мобілізація студентства України. 25 січня відбувся брифінг з нагоди фіналу даного проекту, де було оголошено 30 студентів-переможців, яких нагородили грантами на навчання в іншому університеті України. Цей проект дасть змогу студентам апробувати кращі світові практики академічної мобільності студентів, які давно діють в європейських країнах та адаптувати їх до українських потреб та реалій. Проект передбачає собою навчання студентів-переможців в іншому місті та новому для них Університеті протягом двох місяців.
Вже в лютому 30 студентів відправляться на короткострокове, але повноцінне навчання до провідних університетів України.
За словами Святослава Вакарчука кожному студенту буде запропоновано індивідуальний навчальний план, програма якого максимально враховуватиме специфіку навчальної програми його рідного вищого начального закладу. Важливо те, що навчання буде обов’язково зараховане до рідних університетів без проходження академічної різниці. Фонд забезпечить учасників проекту житлом, та допомогою у вирішенні навчальних, побутових та інших організаційних моментів.
Юрій Герасименко голова фонду «Освіта Країною» зазначив, що для участі в проекті обирались студенти з високою успішністю, було звернено увагу на особистісні якості конкурсантів, такі як відкритість, комунікабельність, готовність до швидких змін та пристосування, щоб можна було об’єктивно оцінити можливу адаптацію до передбаченого середовища навчання.
Також Юрій Герасименко відзначив, що проектом зацікавилось чимало студентів-економістів. Особливо активними були студенти з Львівщини, Донеччини та Одещини. Найпасивнішими відзначив Київську область. «Насправді з офіційного сайту було закачано близько 500 екземплярів анкет на участь у проекті, але надіслано всього 161. Це легко можна пояснити, оскільки вимоги які зазначалися в анкеті були дуже високі, і мабуть більшість студентів це відлякало. Але все одно такий результат ми вважаємо успішним» - прокоментував Юрій Герасименко.
"Така мобільність студентів сприятиме покращенню якості у викладацькій та освітній сфері. Студенти їхатимуть туди, де кращі викладачі, тому це буде для кожного вищого навчального закладу додатковим стимулом у покращені якості наукової школи та методів викладання. Така практика стане одним з чинників прогресу в галузі освіти України» - підкреслив голова правління фонду "Люди Майбутнього".
Один із переможців проекту «Освіта Країною»Роман Рибачок з міста Тернополя поїде до Києва вивчати інженерію автоматизованих систем в Національному авіаційному університеті. «Найбільше мене зацікавило те, що я маю змогу змінити середовище в якому навчаюсь, адже це дасть змогу побачити життя іншими очима. В Києві все ж рівень викладання на мою думку вищий, ніж в Тернополі, тому сподіваюсь перейняти якийсь досвід, та отримати якісніші знання.» - мотивує свою участь у проекті Роман.
Саме найцінніше в старті такої пробної системи освіти є те, що студент зможе здобути найякіснішу освіту в Україні за обраним профілем. Цьому буде сприяти, не місце, університет, чи ціна за навчання, а рівень наукової школи в тому чи іншому вищому начальному закладі. Наприклад студент зі Львова з фізичного факультету хоче поглибити свої знання з статистичної фізики. У Львові добре розвинута школа фізики, але не так добре як у Харкові. Тоді студент зможе поїхати до Харкова, і пройти там той курс який йому потрібно для більш якісного вивчення потрібної йому теми. А студент, який хоче поглиблено вивчити українську мову, зможе поїхати до Львова, де сильна школа української мови.
«Практика мобільності студентів існує і активно розвивається у світі вже сотні років, але в Україні цю ідею досі ніхто не реалізував. Ми вирішили це втілити в українське студентське життя. Цей проект має працювати як модель майбутньої схеми освіти, і тоді буде видно як сприйме українська молодь подібну систему і чи готова до неї. Якщо так, то далі ініціатива за суспільством.» - зазначив Святослав Вакарчук.
Окрім експериментального проекту «Освіта країною» Святослав Вакарчук у 2007 році реалізував освітянську акцію «Книга творить людину», завданням якої була спроба звернути увагу молодих людей, і старшого покоління на Книгу. Логічним продовженням став проект «Книга творить людину – людина творить книгу», в рамках якого Святослав Вакарчук проводив зустрічі зі студентами, спонукаючи їх до інтелектуального розвитку, та ініціював збір книг для дитячих будинків.
Ідеї Святослава Вакарчука є цікавими, та інноваційними для українського суспільства. Головне, щоб молодь у цьому проекті об’єктивно оцінила свою готовність до таких суттєвих змін у навчанні.

Тарновецька Ольга, Діомідова Вероніка





Прикріплення: 1807305.jpg (28.2 Kb) · 3485596.jpg (20.5 Kb) · 2824705.jpg (25.8 Kb) · 3281445.jpg (29.5 Kb) · 4824924.jpg (30.0 Kb)
 
NataliДата: Середа, 17.02.2010, 23:38 | Повідомлення # 2
руководитель школы
Група: Администраторы
Повідомлень: 34
Репутація: 6
Статус: Offline
Робота також опублікована на Форумі для творчих людей у освітніх подіях http://stena.easyforum.ru/viewtopic.php?id=7635
 
Форум » Роботи юнкорів журналу "Стіна" » Нові технології навчання. Проект фонду «Людина Майбутнього» » Нові технології навчання. Проект фонду «Людина Майбутнього»
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz