Четвер
28.03.2024, 19:40
ОСВІТА УКРАЇНИ
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная ЗНО (Особистий погляд юнкора Рєпіна Костянтина) - Форум Регистрация Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Роботи юнкорів журналу "Стіна" » ЗНО (Особистий погляд юнкора Рєпіна Костянтина) » ЗНО (Особистий погляд юнкора Рєпіна Костянтина)
ЗНО (Особистий погляд юнкора Рєпіна Костянтина)
ukrosvitaДата: Вівторок, 05.01.2010, 19:16 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 168
Репутація: 11
Статус: Offline
На сьогоднішній день постає кілька питань, стосовно зовнішнього незалежного оцінювання, але найважливіші з них ці: „Навіщо проводити ЗНО?”, „Як воно може гарантувати вступ у вищій навчальний заклад, за наявності відповідних знань?”

Зараз я можу висловити лише свою думку, яка склалась у мене після всіх розмов і зібраних фактів після першої спроби проведення ЗНО у 2008 році. Отже, у чому ж полягає мета ЗНО? На мою думку, головна мета незалежного оцінювання полягає в тому, аби зменшити число людей, які нечесно вступають у вищі навчальні заклади, а також аби дізнатися про рівень знань учнів, скласти об’єктивне враження стосовно викладання предметів в школі, як вчителі доносять знання до сучасної молоді і як же ж ця молодь сприймає ці знання та використовує їх. Але навіщо було потрібно так раптово і несподівано вводити цей метод оцінювання для усіх? Ось наприклад в європейських країнах і у США діти з молодшої школи звикають до методу тестування і оцінки знань таким шляхом. А в нас? Взяли та несподівано ввели! Старшокласники та люди, які сьогодні бажають отримати вищу освіту не мають іншого виходу, як просто підкоритися системі. А де ж право вибору? Все одно, незважаючи на введення ЗНО є такі особи, які вступають у вищі навчальні заклади за рахунок знайомих та коштів батьків. Ця система оцінювання зменшила кількість подібних випадків, але не знищила їх. Тепер аби комусь дати хабаря стало складніше і дорожче, отже випадків менше, але грошей платять більше. Всі про це знають. Після усіх цих фактів вже не дуже хочеш писати ЗНО, але не потрібно падати духом. Єдине, що потрібно – це краще підготуватися до всього цього процесу. Для мене це той же ж екзамен, але без людського фактору. Єдине, що можу порадити майбутнім випускникам – не треба чекати останньої миті, починайте готуватися вже зараз і для вас ЗНО стане дрібницею, а вступ реальністю. Якщо ж ви будете писати ЗНО в цьому році, то я вам бажаю щастя та знань. А найголовніше – вірно і вчасно застосувати свої знання на практиці!
 
спилбергДата: Вівторок, 05.01.2010, 19:51 | Повідомлення # 2
редакция
Група: Модераторы
Повідомлень: 2
Репутація: 1
Статус: Offline
Так добре зробили, що ввели ЗНо чи ні???
 
Hidden_TrackДата: Субота, 16.01.2010, 02:15 | Повідомлення # 3
юнкор
Група: Модераторы
Повідомлень: 38
Репутація: 8
Статус: Offline
Я думаю, що на думку будь-якого школяра - це не дуже добре) cool
 
Форум » Роботи юнкорів журналу "Стіна" » ЗНО (Особистий погляд юнкора Рєпіна Костянтина) » ЗНО (Особистий погляд юнкора Рєпіна Костянтина)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz