Вівторок
07.05.2024, 11:06
УКРАЇНСЬКА ОСВІТА
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Регистрация Вход
Меню сайта

Наш опрос
Чого не вистачає українській освіті?
Всього відповідей: 32436


Коледж міжнародної торгівлі
КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ
УЦ Контакт Комп’ютерні курси на базі НТУУ КПІ
" Дети Индиго " Сайт творческих детей
Главная » 2009 » Вересень » 19 » ФІНАЛ XI ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ БІЗНЕС-ПЛАНІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СЕРЕД МОЛОДІ очима журналу "СТІНА"
ФІНАЛ XI ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ БІЗНЕС-ПЛАНІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СЕРЕД МОЛОДІ очима журналу "СТІНА"
11:21

Освіта споконвіку будувалася і будується на науці – так прийнято у всьому світі. Наукові дослідження, якими займаються студенти під час навчання, часто-густо лягають в основу справжніх наукових відкриттів. На базі наукових досягнень, які мають комерційні можливості, формуються виробництва і програми підготовки кадрів під ці виробництва. Тобто вища освіта, безумовно, потрібна. Що ж відбувається з освітою в Україні? Йде просте штампування папірців і випуск спеціалістів без бази знань і вмінь. Наука ж прозябає десь на задвірках, а найкращі розуми виїжджають за кордон піднімати економіку інших країн.

Якщо ми хочемо працювати в сучасному світі на конкурентоспроможному рівні і створювати виробництво, готовити кваліфікованих спеціалістів і нарешті підняти економіку держави до європейських стандартів, до яких ми так прагнемо, то ми повинні звернути особливу увагу на освіту і науку, зробити навчальний заклад відповідальним за того спеціаліста, якому видається диплом, а також сформувати особливе відношення до порядку формування самих навчальних програм, які просто вимагають перегляду і ретельної переробки.

Чи багато молоді сьогодні йде в науку?

 

Молодь сьогодні багато чого розглядає через призму фінансів. Як і було у всі часи 80 % -85% студентів – це пасивна соціальна група, а от 10-20 % – це ті, хто тягне весь процес, але, на превеликий жаль, зараз цей відсоток мало не щодня зменшується. Ці люди володіють харизмою і амбіціями. І саме серед них є ті, хто йде в науку і допомагає їй не вмерти, а розвиватися і конкурувати в світі.

Одним з прикладів підтримки наукових досягнень молоді став XIВсеукраїнський конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді. Організатори конкурсу Міністерство України у справах сім'ї, молоді .та спорту, Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва, Всеукраїнський молодіжний центр праці.

Фінал конкурсу пройшов 18 вересня 2009 року в Києві, у приміщенні Національного університету фізичного виховання і спорту України. Молодіжний журнал із задоволенням відвідав дане дійство і приєднується до поздоровлень переможців. За словами організаторів цього року участь у конкурсі взяли понад 1000 бізнес-планів зі всієї України. За результатами регіональних турів конкурсу на розгляд Експертної ради до Києва надійшло 100 молодіжних бізнес-проектів. Відповідно до наказу Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту від 24.01.2009 № 114 "Про організацію та проведення XIВсеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді" 11 вересня 2009 року Експертною радою Конкурсу було визначено 12 фіналістів, які за результатами оцінювання набрали найбільшу кількість балів та увійшли до фіналу. Отже, 18 вересня автори 12 найкращих бізнес-планів провели їх фінальну презентацію та захист. Перемогу отримало шість бізнес-проектів.

В заході взяли участь Міністр України у справах сім'ї', молоді та спорту Юрій Павленко, Голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Олександра Кужель, Голова комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту і туризму Павло Костенко.

Довідково:

Оцінювання робіт здійснювалося за двома номінаціями:

-   «виробництво, сфера послуг і торгівля»;

-   «соціальний проект».

У номінації «виробництво, сфера послуг і торгівля» переможцями стали:

1           місце - Німченко Марина та Сьомочкін Максим (Харківська обл.), бізнес-план
"Створення    підприємства   з    виробництва    систем   на    основі   фотоелектронних
перетворювачів" (58,3бали).

2             місце   -   Самилін   Олександр   (Житомирська   обл.),   бізнес-план   "Створення
універсального енергомодуля, що використовує місцеві відновлювальні енергоресурси на
основі відходів біомаси та торфу"
(56,2 бали);

3           місце - Томілова Наталья (Харківська обл.), бізнес-план "Створення ДП "Остер" по
вирощуванню російського осетра на базі ТОВ "Короп"
(56,5 бали);

У номінації «соціальний проект» фіналістами стали:

- ' 1 місце - Бардяк Євгенія (Івано-Франківська обл.), бізнес-план " Перша приватна станція швидкої медичної допомоги у Івано-Франківській області " (52,7 бали);

2           місце - Федорова Анастасія та Оксенюк Наталія (Луганська обл.), бізнес-план "ПП
"Мрія"
(52,8 бали);

3          місце - Медведєва Марія (Дніпропетровська обл.), бізнес-план " Створення З AT
"Крематорій" (52 бали). 
 Вітаємо ще раз переможців! Успіху ВАМ!!!
Просмотров: 2221 | Добавил: ukrosvita | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Поиск

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДІПК
ІНСТИТУТ ТУРИЗМУ
КИЇВЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz