Четвер
25.04.2024, 17:48
УКРАЇНСЬКА ОСВІТА
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Регистрация Вход
Меню сайта

Наш опрос
Оцініть роботу Міністерства освіти і науки України , яке очолює Дмитро Табачник
Всього відповідей: 240


Коледж міжнародної торгівлі
КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ
УЦ Контакт Комп’ютерні курси на базі НТУУ КПІ
" Дети Индиго " Сайт творческих детей
Главная » 2011 » Травень » 10 » Експорт української освіти або мрія в стилі Бендера
Експорт української освіти або мрія в стилі Бендера
18:28
Молодіжний журнал "Стіна" неодноразово в своїх журналістських розслідувань наголошував про існуючу в Україні проблему освіти і штампування спеціалістів з папірцями, але без знань. Багаточислені навчальні заклади в нашій країні вже давно перетворилися на фабрики, забувши про те, що освітнє середовище - це кузня висококваліфікованих кадрів і осередок науки. замість того аби навести лад в системі української освіти Міністерство освіти і науки затіяло новий проект в стилі великого махінатора Остапа бендера - так званий експорт української "освіти", яка навіть в нашій країні не котирується, а вже закордоном і говорити нічого, але даний факт не є приводом для тривоги, адже Захід не шукає сьогодні в Україні кадри чи науку - він шукає новий ринок збуту для своєї продукції і своєї освіти, а для цього можна і на деякі поступки піти...
Ось з чого все почалось:

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту ставить перед собою амбітну мету – експорт української освіти. Про це сьогодні, 23-го лютого, заявив заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Борис Жебровський, повідомили у прес-службі Міносвіти.

Під час засідання круглого столу-презентації українсько-французького освітянського проекту «Замок Мистецтв» заступник міністра зазначив: «Створення українських університетів, партнерських стосунків українських шкіл з європейськими школами, відкриття закордоном шкіл з українською мовою навчання, пропозиція Раді Європи провести в цьому році в Києві Європейський форум міністрів освіти з назвою «Школа 21 століття. Київські ініціативи» – все це говорить про те, що ми маємо не просто бажання і розуміння, а й реальний план реалізації цієї мрії».
Борис Жебровський наголосив, що в Україні є школа, аналогів якої немає в Європі. Це Міжнародна українська школа Міністерства освіти і науки (ось це популізм!!!). Заклад виконує роль координації українських шкіл за кордоном. У ньому навчається більш ніж п’ять тисяч дітей, які можуть, знаходячись за межами України, отримувати український атестат. «Ми маємо практично в кожній країні Європи учнів цієї школи, школи з українською мовою навчання», – зазначив заступник міністра. Борис Жебровський повідомив, що українсько-французький проект зароджувався не один рік. «Спочатку необхідно було створити українську школу мистецтв в Парижі, об’єднати навколо цієї школи молоді сім’ї українців, які останнім часом виїхали до Франції, щоб вони відчули цей будинок своїм рідним українським домом, могли вивчати мову, співати українських пісень, знайомитися з українськими творчими особистостям», – наголосив Борис Жебровський.
Довідка: Українсько-французький проект «Замок Мистецтв» – це міжнародний фестиваль, який передбачає отримання освіти через мистецтво. Проект передбачає проживання та стажування у Франції юних художників, журналістів та артистів. У рамках проекту планується поглиблене вивчення французької та української мови, конкурси і тематичні екскурсії до музеїв країни.
Авторами проекту виступають: Франко-Українська Асоціація (Париж), Українська школа Мистецтв при Посольстві України у Франції, Міжнародна українська школа Міністерства освіти і науки (Київ), Освітянська Асоціація Нормандії (Руан).
 
Ось такі новини, що ж цього вийде, побачимо згодом...
Просмотров: 3380 | Добавил: ukrosvita | Рейтинг: 5.0/20 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Поиск

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДІПК
ІНСТИТУТ ТУРИЗМУ
КИЇВЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz