Понеділок
06.05.2024, 10:15
УКРАЇНСЬКА ОСВІТА
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Регистрация Вход
Меню сайта

Наш опрос
Який критерій при виборі навчального закладу для Вас є найважливішим?
Всього відповідей: 126


Коледж міжнародної торгівлі
КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ
УЦ Контакт Комп’ютерні курси на базі НТУУ КПІ
" Дети Индиго " Сайт творческих детей
Главная » 2009 » Серпень » 5 » Журнал "СТІНА". Поїздки по Київщині. Зупинка: Макарів.
Журнал "СТІНА". Поїздки по Київщині. Зупинка: Макарів.
12:38
Молодіжний журнал „Стіна” в рамках загальнонаціональної культурно-освітньої Програми „Виїзні Мистецькі Ініціативи” презентував журнал і відвідав Макарів та його околиці.
Ми мало знаємо про наші міста і містечка, а історія їхня дивовижна, розвиток не передбачуваний, тому необхідно їздити не за кордон, а тут по батьківщині, адже святих і цікавих місць у нас чимало.

Отже Макарів. Хто не був декілька слів.

Про Макарів згідно історичних джерел встановлено, що до кінця 16століття це поселення називалось Воронін. А Макарів зазначався як село до 1742року. У містечку знаходилась головна контора маєтків пана Павши,
до якого в Київському повіті належали села: Фасівка, Забуяння,
 
/На фото Директор журналу "Стіна " і Голова районної ради Вараницький Микола Данилович /
 
Кодра, Завалівка і Буда з 12032 десятинами землі, здебільшого лісистої та болотистої та в Овруцькому повіті село Кліщі, біля села Народовичі, що з першої половини минулого століття належало також дідові Макарівського власника, — Михайлові Павші — хорунжому Київському, а потім синові його Ксаверію. У містечку було засновано 12 річних ярмарків та улаштовано заводи: цегельний, винокурний (спиртовий) та пивоварний.
Селище міського типу, цей статус Макарів отримав у 1956році. У 2007 році у Макарові була відкрита і освячена церква на честь святого Димитрія Ростовського у якій знаходиться частинка мощів цього святого. В цьому ж році було відкрито дивовижний пам’ятник Димитрію Ростовському, з якого і почалася наша екскурсія містечком. До речі, мало хто знає, що саме на честь Димитрія Ростовського було названо місто Ростов-на-Дону.

Дивовижне містечко, скажу я вам. Здається по всьому світу лютує економічна криза, по Україні стало нормою занедбання містечок і історичних пам’ятників, а тут аж ні! Розвиваються, реконструюють, створюють.

Кінцевим пунктом екскурсії по Макарову була Макарівська картинна галерея, засновником якої є заслужений художник України, академік Анатолій Петрович Марчук. Ця галерея була відкрита п’ять років тому й складається з приватної колекції Анатолія Марчука, яку він подарував містечку.
Галерею два роки тому відвідав і сам пан Президент Віктор Ющенко. Хоча нічого не подарував, але підпис свій лишив.

Містечко вразило нас своїм стадіоном, що нещодавно побудувала місцева влада. Стадіон вийшов не гірше аніж у „Динамо”. Кінотеатр з виду такий „радянський” здивував, адже зайшовши у нього ми побачили супер сучасну техніку, комфортабельні крісла і сучасний дизайн, якому можуть позаздрити деякі київські кінотеатри.

Чимало цікавого є у Макарові. Варто їхати і дивитися все власними очима, складати враження і, можливо, вчитися... Ну а абітурієнтів тут чимало і більша частина з них, як завжди рване до Києва. Розповісти ж про найкращі вузи Києва і всієї України обов"язок журналу "СТІІНА", що ми і робимо з успіхом:)
 
пам"ятник Димитрію Ростовському
 
 
Просмотров: 1619 | Добавил: ukrosvita | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Поиск

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДІПК
ІНСТИТУТ ТУРИЗМУ
КИЇВЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz