П`ятниця
03.05.2024, 15:26
УКРАЇНСЬКА ОСВІТА
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Регистрация Вход
Меню сайта

Наш опрос
Чого не вистачає українській освіті?
Всього відповідей: 32436


Коледж міжнародної торгівлі
КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ
УЦ Контакт Комп’ютерні курси на базі НТУУ КПІ
" Дети Индиго " Сайт творческих детей
Главная » 2009 » Червень » 2 » Студенти ЛІБС здійснили велопробіг у підтримку дерев’яних церков
Студенти ЛІБС здійснили велопробіг у підтримку дерев’яних церков
15:21

Цими вихідними студенти ЛІБС разом з Львівським велоклубом – близько 20 осіб - здійснили велопробіг у підтримку дерев’яних церков Львівщини. Захід проводився в рамках продовження благодійної акції «ІІІ-ій Аукціон надій», мета якого збереження дерев’яних церков в Україні, відновлення старовинної церкви у селі Кути Буського району Львівщини та створення на базі цієї церкви першого в Україні Храму пам’яті.

 

Їдучи на велосипедах студенти роздавали флаєри з закликом берегти дерев’яні церкви перехожим. Учасники велопробігу провели толоку біля церкви у Кутах, допомогли майстрам розвантажити дерев’яні балки, покосили траву при вході до церкви, впорядкували козацькі могили біля храму і посадили квіти. Окрім цього, молодь мала змогу поспілкуватись з мешканцями села Кути та почути історію про унікальний кутівський храм з уст отця настоятеля іншої дерев’яної (молодшої) церкви у Кутах отця Степана. Разом з парохом був відправлений молебень за збереження сакральної дерев’яної архітектури та за здоров’я меценатів, які цьому сприяють. 

 

У рамках велопробігу студенти відвідали чимало архітектурних пам’яток та історичних місць, що траплялись по дорозі, зокрема Підгорецький замок та дерев’яні церкви у Золочеві та Сасові.

 

За словами організатора акції, завідувача молодіжного центру ЛІБС Ольги Беркій, велопробіг дозволив поєднати духовне та корисне. Студенти вкотре змогли переконатись у важливості тієї справи, яку започаткували; збагатили свій внутрішній світ. Також акція дозволила поширити важливу інформацію серед жителів нашої області, адже усюди люди тепло зустрічали молодь. «А ще нам вдалось  пропагувати активний  спосіб проведення вільного часу та популяризувати екологічно чистий вид транспорту», - зауважила Ольга Беркій.

 

Прес-служба УБС НБУ

Просмотров: 905 | Добавил: ukrosvita | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Поиск

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДІПК
ІНСТИТУТ ТУРИЗМУ
КИЇВЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz