П`ятниця
26.04.2024, 12:25
УКРАЇНСЬКА ОСВІТА
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Регистрация Вход
Меню сайта

Наш опрос
Чого не вистачає українській освіті?
Всього відповідей: 32436


Коледж міжнародної торгівлі
КИЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ КОЛЕДЖ
УЦ Контакт Комп’ютерні курси на базі НТУУ КПІ
" Дети Индиго " Сайт творческих детей
Главная » 2009 » Квітень » 27 » За зовнішнім тестуванням 8 тисяч слідкуватимуть громадських контролерів, серед яких члени Партії Регіонів та соціалісти
За зовнішнім тестуванням 8 тисяч слідкуватимуть громадських контролерів, серед яких члени Партії Регіонів та соціалісти
16:26

 Станом на 27 квітня 2009 року Українським центром оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та його регіональними підрозділами офіційно зареєстровано 3 758 громадських спостерігачів. Ще 3 952, згідно з наказом Міністра освіти і науки, мають делегувати адміністрації вищих навчальних закладів. Таким чином, загальна кількість спостерігачів на сьогодні складає близько 8 тисяч осіб, повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

 

Головним чином   корпус громадських контролерів сформовано з членів батьківських комітетів, профспілкових організацій працівників освіти і науки, місцевих молодіжних організацій. Однак, своїх представників цього року делегували також і політичні партії, зокрема Партія Регіонів, Соціалістична партія України, Блок Литвина, ВО «Батьківщина», НСНУ та загальноукраїнські громадські організації «Крок», «Просвіта» та «Захист дітей війни».

 

Найбільше посвідчень  громадських спостерігачів вже видано у Вінницькій області (1 296 осіб). Серед організацій лідером за кількістю зареєстрованих спостерігачів є Громадянська мережа ОПОРА, яка делегувала 37 добровольців. За словами Голови правління цієї організації Андрія Гевка : «У найближчі дні ОПОРА планує збільшити кількість своїх спостерігачів до 700 осіб та провести для них 25 тренінгів-інструктажів».

 

Згідно з чинним порядком, громадські спостерігачі мають право слідкувати за проведенням зовнішнього оцінювання в пунктах тестування, за процесом обробки бланків та встановленням результатів на пунктах перевірки, розглядом апеляційних заяв тих учасників, які засвідчили порушення процедури проведення тестування або вважають, що їхні результати  були встановленими  не об’єктивні. Також вони матимуть право стежити за зарахуванням цьогорічних абітурієнтів до вітчизняних вишів. При цьому громадські спостерігачі мають право вести відео- та фотозйомку та здійснювати аудіо запис окрім періоду безпосереднього розв’язання учасниками оцінювання тестових завдань в аудиторіях.

 

Усі ці права поширюються й на представників засобів масової інформації, реєстрація яких громадськими спостерігачами є аналогом акредитації для усіх наступних етапів кампанії: встановлення результатів, розгляд апеляцій, робота вступних комісій ВНЗ. Окрім того, зареєстровані журналісти зможуть отримувати усю новинну та аналітичну інформацію від організаторів зовнішнього оцінювання 2009 року.

 

Реєстрація громадських спостерігачів ЗНО-2009  розпочалася  17 листопада 2008 року та завершується 5 травня, у переддень першого тестування.  Для того, щоб отримати статус громадського спостерігача слід подати до УЦОЯО або його регіональних підрозділів  документ, що посвідчує особу, подання громадської організації чи органу самоврядування навчального закладу та письмове зобов’язання дотримуватися визначених правил.

 

Нагадуємо, що саме тестування з 8 предметів відбудеться в період з 6 травня по 5 червня. Для участі в ньому зареєструвалось 461 981 осіб, які виявили бажання пройти 1 млн. 229 тис. 136  тестових випробовувань.

 

Минулого року за тестуванням з 11-ти предметів слідкувало понад 11 300 громадських спостерігачів та 460 представників засобів масової інформації.

 

 

Інформаційний центр незалежного оцінювання, Проект "Рівний доступ до якісної освіти в Україні"

Просмотров: 1873 | Добавил: ukrosvita | Рейтинг: 4.0/5 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Поиск

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДІПК
ІНСТИТУТ ТУРИЗМУ
КИЇВЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ РИНКОВИХ ВІДНОСИН

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz