П`ятниця
29.03.2024, 09:02
ОСВІТА УКРАЇНИ
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Мелодія для шарманки Кіри Муратової - Форум Регистрация Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Кінематограф очима молоді » Кіноафіша цікавих фільмів (з рецензіями і коментарями) » Мелодія для шарманки Кіри Муратової (радимо подивитись)
Мелодія для шарманки Кіри Муратової
ukrosvitaДата: Неділя, 17.01.2010, 14:29 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 168
Репутація: 11
Статус: Offline
У листопаді 2009 року в прокат вийшов довгоочікуваний фільм режисера Кіри Муратової «Мелодія для шарманки», у картині зіграли Ліна Костюк, Рома Бурлака, Олег Табаков, Рената Літвінова, Ніна Русланова, Наталія Бузько, Георгій Делиєв, Жан Даніель. Світова прем’єра фільму відбулась у липні 2009 в рамках основного конкурсу 31 Міжнародного Московського кінофестивалю, де фільм отримав наступні призи: Святого Георгія за краще виконання жіночої ролі Олені Костюк, приз журі ФІПРЕСИ за кращий фільм конкурсної програми, приз міжнародної федерації кіноклубів за кращий фільм конкурсної програми. Також фільм отримав гран-прі XVIII Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок-2009».
У фільмі «Мелодія для шарманки» показана історія зведених брата і сестри, які відправились на пошуки своїх батьків у велике місто. На шляху вони зустрічають безліч зовсім різних людей: добрих і злих, бідних і багатих, розумних і ідіотів, але нікому до них немає ніякого діла, адже кожен має свої клопоти. Тим більше напередодні Різдва.
Олег Кохан (продюсер): «Я пишаюсь тим, що «Мелодія для шарманки» - це не традиційне кіно, яке підроблюється під життя. Суспільство ініційоване байдужістю і необхідно виробляти захисні характерні реакції! Наш фільм – це болючий укол, котрий пробуджує від ілюзій».

Кіра Муратова (режисер): «Святкова розповідь чи різдвяна казка – це жанр нічим тут не порушений, а лише адаптований під сьогоднішню реальність. Переплетіння ніжності і печалі можна назвати мелодраматичним. Як і у всіх якісних мелодрамах, соціальний початок пронизує цю тканину вздовж і поперек переплетіннями категоричних імперативів Голод, холод, сирітство, бідність, багатство – все це прості, ясні речі, що відкрито і серйозно розповідають про свою сутність. Ніяких карколомних психологічних чи формальних синтецій не закладено у цьому сценарії. Ну, хіба що, одна забавна загадка людської природи – загадка потреби гри. Я маю на увазі вишукану і оригінальну містифікацію у супермаркеті, коли «золота» молодь корчить з себе злодіїв-клептоманів, підкреслюючи, обрамляючи і супроводжуючи дії голодної дівчинки, що краде хліб насущний».

Олег Табаков (актор): «Напевно, ви читали казку Пушкіна «Казка про царя Салтана», де був дивовижний золотий півник, який попереджував державу про небезпеку. Кіра Муратова живе у наш час і не просто попереджує про небезпеку, а б’є в набат, бажаючи докричатись до кожного і каже: «Люди, будьте людьми!»

Рената Літвінова (актриса): «Я вважаю, що це шедевр. А ще в сукупності з піснями Земфіри. Адже великий талант завжди розвивається. Він не боїться змінитися і раптом зробити інше кіно. Кіра може вилікувати, але в неї відкритий фінал і це дуже сумний фільм… ви знаєте, перша, друга, третя дитина, але… вони вмирають дійсно, зовсім поряд. Вона хотіла знімати справжніх безпритульних, але їх неможливо було задіяти як акторів, їм було років по 12, і вони були сильно хворими людьми. Кіра, як завжди, вражає. Будучи атеїстом, вона добріша за всіх віруючих».

Соколовський Іван (Журнал "Стіна" №4-5 (2009))
 
Форум » Кінематограф очима молоді » Кіноафіша цікавих фільмів (з рецензіями і коментарями) » Мелодія для шарманки Кіри Муратової (радимо подивитись)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz