П`ятниця
29.03.2024, 15:16
ОСВІТА УКРАЇНИ
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Життя на сцені нового театру - Форум Регистрация Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Роботи юнкорів журналу "Стіна" » Життя на сцені нового театру (юнкори Тарновецька Ольга, Діомідова Вероніка) » Життя на сцені нового театру (про театр "Чорний квадрат")
Життя на сцені нового театру
ukrosvitaДата: Вівторок, 05.01.2010, 19:01 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 168
Репутація: 11
Статус: Offline
При слові «театр» ми одразу ж згадуємо безсмертну п’єсу про трагічне кохання Ромео та Джульєтти, чи Гамлета який, зазираючи за межі життя та смерті, запитує себе: «Бути чи не бути?», а можливо бачимо в уяві Городничного з п’єси «Ревізор» Миколи Гоголя, який вимовляє свою коронну фразу:«Над ким смієтеся? Над собою смієтесь!..». Це все вічна класика, яка дала нам «театр» і яка досі залишається популярною. Але театр, як і будь-яке мистецтво, тече паралельно з часом, він повинен задовольняти естетичні потреби глядачів, щоб зберегти своє існування. Тому, ще у двадцяті роки XX століття відбулися перші радикальні експерименти над формою та змістом спектаклів, відбулося народження Справжнього Художнього театру (правдива гра акторів), почали набувати популярності соціально-суспільні ідеї. З часом, з’являється нова школа театру, де розвиваються сучасні тенденції такі як демократичність, соціальна направленість та навіть осучаснення класики (класичні п’єси з елементами сучасного життя). Тому, театр перестає бути мистецтвом для обраних і лише театральних естетів, він стає популярним серед інших верств населення, оскільки говорить мовою буденного життя людей, вирішує не тільки естетичні, а й соціальні задачі. Сучасний театр міцно завоював свою глядацьку аудиторію, що складає в основному молодь, яку цікавлять проблеми батьків і дітей, кохання, морального вибору, відносини між чоловіком та жінкою, смерть та інші реалії життя. Яскравим прикладом сучасного театру є театр-студія імпровізації – «Чорний Квадрат», який знаходиться у Києві, у будинку Художника, що на Львівській площі. У цьому творчому об’єднанні яскраво представлене сучасне бачення театру, гру акторів, режисуру вистав та п’єс. «Чорний Квадрат» - це місце, де можна побачити власне відображення, посумувати і посміятися над собою, побачити реальне життя. Саме своїм репертуаром театр приваблює глядачів у першу чергу, адже жоден театр в Україні не може похвалитися виставами, де на сцені актори не розказують завчений напам’ять текст, а імпровізують. Немає чіткого сценарію, зконструйованої сюжетної лінії.. Кожен актор, який з’являється на сцені входить в нове життя - він не грає, а живе своєю роллю. Це робить театр унікальним у своєму роді та настільки правдивим, що глядач забуває що це вистава і дивиться на сцену, як на події реального життя. Але актори ніколи не забувають про те що важлива не кількість, а якість, тому до своїх ролей відносяться вкрай відповідально. Незважаючи на новаторство в мистецтві, театр не обійшовся без класичних вистав. На сцені можна побачити такі п’єси як «Молоді люди» Родіона Білецького, п'єсу класика театру абсурду Славоміра Мрожека «Кароль» і навіть «Ревізор» Миколи Гоголя. Нещодавно (20 та 21 листопада) у театрі «Чорний Квадрат» відбулась прем’єра зовсім нового спектаклю «Осінні історії …» режисером якого виступив Олексій Курилко. На кожному спектаклі спостерігається аншлаг, тому потрапити в зал, особливо на прем’єру, зміг не кожен охочий.
Вистава складається з 2 частин : історії «до та після сексу», де підіймаються відверті питання, показуються сцени флірту, смутку, щастя, любові та ненависті. Як в першій, так і в другій частині глядачі спостерігають за п‘ятьма парами (до та після сексу) із різними проблемами, різними відносинами, соціальним статусом та віком. (Докладніше читайте на сторінках журналу "Стіна", 36 (2009))


Прикріплення: 7085956.jpg (31.4 Kb) · 7119595.jpg (33.6 Kb)
 
Форум » Роботи юнкорів журналу "Стіна" » Життя на сцені нового театру (юнкори Тарновецька Ольга, Діомідова Вероніка) » Життя на сцені нового театру (про театр "Чорний квадрат")
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz