П`ятниця
29.03.2024, 05:19
ОСВІТА УКРАЇНИ
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Спогади про майбутнє - Форум Регистрация Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Роботи юнкорів журналу "Стіна" » Життя на сцені нового театру (юнкори Тарновецька Ольга, Діомідова Вероніка) » Спогади про майбутнє (театр "Чорний квадрат")
Спогади про майбутнє
NataliДата: Середа, 03.03.2010, 21:59 | Повідомлення # 1
руководитель школы
Група: Администраторы
Повідомлень: 34
Репутація: 6
Статус: Offline
Театр. Сьогодні, коли в наше життя увірвалися телебачення, радіо, комп’ютери та інтернет, він все одно залишається одним з найпопулярніших місць відпочинку. Відвідування театру – показник рівню культурного розвитку людини. Чому, з’явившийся ще в античну добу, він не перестає відігравати велику роль у духовному житті людини?
Ми вже не вперше в театрі-студії імпровізації «Чорний Квадрат», що знаходиться на Львівській площі в «Будину Художника». Глядацький зал. Традиційно на прем’єрах спектаклів «Чорного Квадрату» спостерігається аншлаг. Усі зібрались, об’єднані єдиною любов’ю до театру, в очікуванні чогось неймовірного, дивовижного.
Гасне світло, і все навколо вмить змінюється. «Спогади про майбутнє». Неординарна назва – неординарна вистава. Важко назвати когось одного головною дійовою особою. Історія життя кожного з героїв типова, знайома майже будь-кому з сучасників. І саме це б’є в серце, саме це навіює роздуми про прості щоденні речі, змушує подивитись на все по-новому. Імпровізуючи, актори влучно відображають ті почуття, які хочуть передати глядачам, вони живуть своєю роллю на сцені, і тому, складається таке враження, наче ти підглядаєш за чужим життям.
Сучасна трагікомедія. Не дивлячись на те, що вистава складається з окремих новел, вона все ж об’єднана в єдину завершену картину. Відображення речей, які безпосередньо впливають на наше життя, тих людей, з якими ми спілкувались, навчались, дружили, працювали. Ми можемо побачити ту важливу роль кожної людини яка нас оточує, і змінює так чи інакше течію нашого життя.
Молода дівчина Іра загинула. Дельтапланеризм , якому вона присвятила всю себе, забрав її життя. А вона також мріяла, шукала своє кохання, намагалася знайти всередині правду про себе, про долю, про життя.
Доля Іриних колишніх однокласниць, Ані й Тані, не чужа багатьом сьогоднішнім глядачам. Аня – вчителька російської мови й літератури в міській школі. Одружившись з чоловіком, якого не кохає, вона нещаслива. Чоловік, добре заробляючи, забезпечує всі жінчині потреби. Але ж кохання не продається.
Таня –секретарка, досі незаміжня. Її сестра Маша – одружена з однокласником Тані - Петром. Вони кохають одне одного, але непорозуміння призводить до скандалів.
Доля двох однокласників Ірини - Єгора та Стаса, звела за один стіл через спільне горе, адже вони обоє були закохані в Ірину.
Емоції, які передають нам актори такі як Віктория Гапон, Андрій Павленко, Олесь Каціон, Руслан Іваненко, Олена Ткаченко, Ірина Когут, Аліна Туник, Анатолій Нейолов, легко уловлюються, адже сюжетні події лежать у кожного з нас в душі. Всі ми закінчували школи інституті, університети. Всі розходились своїми дорогами, і не задумувались про майбутнє. Всі ми відчуваємо те, що відчуває Ірина після смерті.
Режисером спектаклю виступив Анатолій Нейолов, який вразив реалістичною постановкою. Не дарма на міжнародному театральному фестивалі «Рампа» він отримав приз глядацьких симпатій, кращу режисуру, та сім акторських номінацій.
Нехитрий сюжет, переплетені між собою долі героїв вимагають високої уваги до спостереження за розвитком подій. Тому, необхідно відірватись на дві години від реального світу, і спостерігати. Це не кінофільм, який ти дивишся з екрану, і можеш натиснути паузу, чи перемотати назад. Це реальні події, які ми бачимо в реальному часі.

Тарновецька Ольга і Тарасова Даша
 
Форум » Роботи юнкорів журналу "Стіна" » Життя на сцені нового театру (юнкори Тарновецька Ольга, Діомідова Вероніка) » Спогади про майбутнє (театр "Чорний квадрат")
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz