П`ятниця
29.03.2024, 15:08
ОСВІТА УКРАЇНИ
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная Дневник Регистрация Вход
Меню сайта

 Форум журнала " Стена " для творческих людей
Наш опрос
Оцініть роботу Міністерства освіти і науки України , яке очолює Дмитро Табачник
Всього відповідей: 240

Главная » 2009 » Жовтень » 23 » Розвиток моторики без зусиль. Спеціальний проект від журналу "СТІНА"
Розвиток моторики без зусиль. Спеціальний проект від журналу "СТІНА"
11:30
Останнім часом сучасні батьки часто від лікарів, педагогів або просто у засобах масової інформації чують про так звану моторику. Що ж це таке і для чого вона потрібна?

Вже давно вчені мужі довели, що з анатомічної точки зору, близько третини площі рухомої проекції скроні головного мозку займає проекція кисті руки, яка знаходиться дуже близько від зони, що відповідає за мову. Саме величина проекції кисті руки і її наближеність до моторної зони дає підстави розглядати кисть руки як „орган, що відповідає за мову”. У зв’язку із цим була висунута теорія про величезний вплив тонких рухів пальців на формування і розвиток мовної функції дитини. Саме тому аби навчити малюка говорити, необхідно не лише тренувати його артикуляційний апарат, але й розвивати рухи пальців рук – все це має в науці назву мілкої моторики.

Мілка моторика рук взаємодіє з такими вищими властивостями свідомості, як увага, мислення, оптико-просторове сприйняття (координація), уява, спостережливість, зорова і рухома пам’ять, мова. Розвиток навичок мілкої моторики важливе ще й тому, що усе подальше життя дитини вимагатиме використання точних, координованих рухів кистей і пальців, які необхідні для того, аби одягатися, малювати і писати, а також виконувати чимало побутових і навчальних дій.

Ретельно вивчивши усі ці питання і дослідивши їх на практиці команда журналу „СТІНА”, яка складається з професіоналів різноманітних сфер знання розробила спеціально для дітей і їх дбайливих батьків книжку-гру під назвою „Моторна малювалка”. Тепер дитині більше не нудно виконувати завдання, які так дбайливо дають їм їхні батьки. Завдяки „Моторній малювалці” розвиток і тренування моториці проходить у формі гри і творчих занять, які цікаві дитині і навіть батькам. Дитина у будь-якому віці може самостійно тренувати свої пальчики завдяки новітній розробці Молодіжного журналу „СТІНА”.

„Моторна малювалка” складається з набору картинок, пов’язаних тонкими лініями, які дитина поєднує і розмальовує на свій смак, розробляючи пальчики і пізнаючи світ, адже книжка містить малюнки людей, сім’ї, автомобілів, звірів, веселих картинок побутових речей. Тепер розвиток і гра стали одним цілим.

Просмотров: 7476 | Добавил: ukrosvita | Рейтинг: 5.0/40 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Поиск

Друзья сайта

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляється системою uCoz